Sähköinen ilmoittaminen

SÄHKÖINEN ILMOITTAMINEN ON HELPPOA - VEROSELLA!

Yhä suurempi osa viranomaisasiointia on sähköistä: veroilmoitukset, kausiveroilmoitukset jne. Sähköisestä lähettämisestä hyötyvät niin viranomaiset kuin ilmoitusten laatijatkin. Verohallitus kannustaa voimakkaasti ilmoittajia käyttämään sähköisiä kanavia.

TiliVeronen oli sähköisen veroilmoittamisen pilottiohjelmisto. Suomen ensimmäinen sähköinen yritysveroilmoitus tehtiin ja lähetettiin TiliVerosella.

Sähköinen asiointi tapahtuu
Katso-tunnuksilla Verohallinnon Ilmoitin.fi-palvelun kautta  – luotettavasti, turvallisesti ja ilmaiseksi.

Jos kirjanpito/palkkahallinto-ohjelmasi osaa muodostaa Verohallituksen määrityksen mukaisia ilmoitustiedostoja, pystyt siirtämään tiedot Veroseen. Et joudu syöttämään samoja tietoja moneen järjestelmään.

Yritysten tuloveroilmoitukset

Verosella voit lähettää osakeyhtiön, yhteisön, kiinteistön, yhtymän ja liikkeenharjoittajan veroilmoitukset sähköisesti.

Verosella pystyt laatimaan koko veroilmoituksen ja lähettämään sen mahdollisine sähköisine liitetiedostoineen kerralla. Verosella tapahtuva lähettäminen on varmaa ja turvallista. Ennen lähetystä Veronen tarkistaa aineiston. Tämän jälkeen aineisto siirretään Verohallituksen Tarkistusmodulille TaMolle tarkistettavaksi. Vain TaMon hyväksymä aineisto voidaan lähettää. TaMo asentuu automaattisesti Verosen mukana ja myöskin päivittyy Verosen mukana. Tämä on sama Verohallituksen veräjänvartija, joka tarkistaa aineiston vielä kerran ennen kuin Verohallitus ottaa vastaan aineiston. Tarkistamalla aineiston TaMon avulla jo ennen lähetystä varmistamme, että virheellistä aineistoa ei edes yritetä lähettää. Tämä tietenkin helpottaa lähettäjän työtä ja säästää aikaa.

Onnistuneesta lähetyksestä voi tulostaa itselleen ja/tai asiakkaalle yksityiskohtaisen kuitin, joka varmentaa lähetyksen onnistuneen ja siten veroilmoituksen oikea-aikaisen jättämisen. Tietenkin Verohallituksen oma palvelu pitää myös sisällään rekisterin kaikista tehdyistä ilmoituksista. Varmuuden maksimoimiseksi Veronen tallentaa myöskin tarkat lokitiedot lähetystapahtumista ja lähetysten sisällöstä.

Veroilmoituksen liitteenä voi lähettää sähköisiä asiakirjoja pdf- muodoissa. Tällaiset liitteet voi lähettää yhdessä veroilmoituksen kanssa tai vasta jälkikäteen. Veronen muodostaa automaattisesti sähköisen liiteluettelon, josta verovirkailija näkee pitäisikö liitteen olla jo käytettävissä vai onko se tulossa myöhemmin.

Tietenkin sähköisen ilmoituksen voi myös tarvittaessa korjata ja lähettää korjattuna uudelleen.

Kausiveroilmoitukset ja työnantajan vuosi-ilmoitukset
Vuoden 2010 alusta käytännössä kaikki kausiveroilmoitukset ja työnantajan vuosi-ilmoitukset on annettu sähköisesti. Nämä ovat ilmoituksia, joiden ainakin perusversio muodostuu kirjanpidosta tai palkkahallinnosta. Koska Veronen osaa lukea näiden kirjanpito- ja palkkahallinto-ohjelmien muodostamia ilmoitustiedostoja, ilmoitukset usein kannattaa lähettää Verosen kautta. Tällöin saavutetaan mahdollisesti seuraavat edut:

*  Ilmoitukset tarkistetaan vielä kahdesti eli sisään luettaessa ja lähetettäessä (TaMo).
*  Kaikki yhden lähettäjän ilmoitukset voidaan lähettää kerralla.
*  Ilmoituksista saa kuitin, joka kattaa kaikki kuukauden ilmoitukset.
*  Verosella voi myös laatia ja lähettää korjausilmoituksia tarvittaessa.
*  Verosella voi myös laatia ja lähettää Muut oma-aloitteiset verot -ilmoituksia (ja korjauksia).
*  Verosella voi summata asiakaskohtaisesti kuukauden maksut ja välittää tiedon asiakkaalle automaattisesti sähköpostitse
*  Verosella voi seurata ja valvoa, että kaikki tarvittavat ilmoitukset ovat lähteneet.
 

 

Koti | Veroset | Vertaa | Ensimmäinen | Silmo | Tuki |